ⓘ Arlene Martel urodziła się 14 kwietnia 1936 roku. Wystąpiła w kilku filmach i wielu serialach. Największą popularność przyniosła jej rola TPring w drugim sezoni ..

                                     

ⓘ Arlene Martel

Arlene Martel urodziła się 14 kwietnia 1936 roku. Wystąpiła w kilku filmach i wielu serialach. Największą popularność przyniosła jej rola TPring w drugim sezonie serialu Star Trek, gdzie zagrała narzeczoną Spocka. Zmarła w wieku 78 lat.

                                     

1. Filmografia

seriale

  • 1959: Nietykalni jako Carla Patrone
  • 1965: Hogans Heroes jako Tiger
  • 1963: My Favorite Martian jako Viola Normandy
  • 1963: The Outer Limits jako Consuelo
  • 1968: Here Come the Brides
  • 1968: It Takes a Thief
  • 1965: The Wild West jako Erika
  • 1968: Columbo jako Gloria / Tanya / Ekspedientka
  • 1959: The Detectives Starring Robert Taylor jako Lucy / Stella
  • 1970: McCloud jako Linda Farley
  • 1959: Perry Mason jako Fiona Cregan / Sandra Dunkel
  • 1978: Richie Brockelman, Private Eye
  • 1979: Knots Landing jako Sprzedawczyni
  • 1961: Bus Stop jako Claire Perkins
  • 1974: Petrocelli jako Mamie
  • 1963: The Fugitive jako Magda Karac
  • 1961: Ben Casey
  • 1973: Żar młodości jako Mavis MacDonald
  • 1955: Gunsmoke jako Quanah
  • 1965: I Dream of Jeannie jako Sonia
  • 1974: The Rockford Files jako Marty Bach
  • 1974: The Six Million Dollar Man jako Violette
  • 1964: Ożeniłem się z czarownicą jako Malvina
  • 1952: Death Valley Days jako Julia
  • 1961: The New Breed jako Maria Danielo
  • 1967: The Flying Nun jako Manuela
  • 1967: Mannix jako Muriel Price / Valerie Price / Brooke Maxwell Cornell
  • 1959: Strefa mroku jako dziewczyna w barze / Pielęgniarka
  • 1959: The Rebel jako Molly Keeler
  • 1978: Battlestar Galactica jako Cudzołożnica
  • 1959: The Restless Gun jako siostra Theresa
  • 1966: Star Trek jako TPring
  • 1968: The Doris Day Show jako Maharani
  • 1972: Banacek jako Diana Maitland
  • 1960: Route 66 jako Lucia Trapani
  • 1966: Mission: Impossible jako Atheda

film

  • 1977: Chatterbox jako Marlene
  • 1974: Indict and Convict jako pani Ann Lansing
  • 1978: Zoltan, pies Draculi jako Maj. Hessel
  • 1975: Conspiracy of Terror jako Leslie Horowitz
  • 1968: Angels from Hell jako Ginger
  • 1972: Adventures of Nick Carter jako Flo
  • 1982: Eleonora - Pierwsza Dama Świata jako madame Jahar